eerste dag in het ziekenhuis - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Suri-Lot - WaarBenJij.nu eerste dag in het ziekenhuis - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Suri-Lot - WaarBenJij.nu

eerste dag in het ziekenhuis

Blijf op de hoogte en volg Suri-Lot

27 Februari 2006 | Suriname, Paramaribo

Al een beetje geacclimatiseerd: de sproeten komen al door, en de klamheid is al een gewenning en lopen door de regen is onze dagelijkse bezigheid (want die duren 5 min)..
Vandaag naar het diakonessenhuis geweest!Geweldig op fietsafstand..(helaas vandaag al kapotte band)De hygiene viel me mee, wel iedere patient heeft zijn eigen kleren aan, gaten in het plafon, open ramen als airco en op elke afdeling staat de tijd anders aangegeven..(zeer handig) Maar super lieve verpleegkundige die ons willen helpen bij ons onderzoek.Dus dat gaat wel lukken!
De buurt bij ons leren verkennen per fiets!Geweldig!Wel constant wordt getoeterd en gepssst..ja genoeg aandacht hier...haha
Zaterdagavond carnaval gevierd!haha, was soort braziliaans feest, beetje salsa gedanst was wel lachu maar wij konden niet meer...
Onze fam (waar wij op het erf wonen) hebben ons practisch geadopteerd, zodra ze ons weer zien komen ze lekkere dingen brengen en uren kletsen!ze vertellen ons vanalles over de surinaamse cultuur. Zulke lieve mensen, doen alles voor ons..
De insecten moeten we nog aan wennen...kakkerlakken blijven panische geestig en salamanders zijn onze nieuwe huisdieren!Het blijft gezellig bij ons!
tot snel!
xx liefs lot

• 28 Februari 2006 - 14:46

Bien:

Hi lieve lot, fijn om te lezen dat het goed met je gaat!! Verhalen haast onvoorstelbaar, ben benieuwd naar foto's hoop dat je die snel kan laten zien. Hier weinig bijzonders, ook veel regen... Heel veel plezier lieve lot en geniet! xx BIEN

• 28 Februari 2006 - 15:39

Ruud:

he aadje
    wat goed dat je het zo leuk hebt! hier in spermluyken is het CRAZY!!! co is non stop aan het klussen en kees is ook al gearriveerd! Het is goed dat je lekker in het manana-cultuurtje zit en niet in de chaos in huis!!:alle lampjes zijn bij jou vertrek spontaan allemaal kapot gegaan so en het is een grote verhuispuinhoop! maar het is wel helemaal leuk hier! ik verheug me al op je terugkomst.
    dikke kus van Ruud!!!!

• 28 Februari 2006 - 22:16

Romy:

Hahaha, ik zie je al weer voor me met die kakkerlakken. Was ik er maar om je er van te redden! Heb tegenwoordig ervaring, maar jij weet vast nu ook hoe het moet. Fijn dat je het al naar je zin hebt daar. Vorm je al een mooi duopenotti duo met de andere verpleegsters daar? Of ben je aan de inhaalrace begonnen, good luck then! Lotti, geniet ervan en ben ook benieuwd hoe het met je onderzoek gaat. Liefs Romy

• 03 Maart 2006 - 11:41

Pam:

cocktailannie, zululot, en nu kakkerlakverdelger,meisje ,meisje wat een ervaringen.jij bent binnenkort echt van alle markten thuis.
    hoe staat het met het echte werk ,nu jullie nog niet aan de gang mogen in hetz ziekenhuis.Ik vind het een raar verhaal , volgens mij had jullie stagebegeleider dat beter moeten regelen of beter informeren naar de omstandigheden.maar goed , een fantastische smoes om op de fiets , wel of niet met platte band, de omgeving te verkennen en vooral wat te doen aan het uiterlijk.
    heb je al een hangmat, tis hier koud, nat en wit.we gaan volgende week naar zwitserland, wellicht lift het jongste stelletje mee.maurits heeft een baan gekregen bij het Anthonie van Leeuwenhoek , is zeer trots.verder geen schokkend wereldnieuws.
    liefs,zoen pam

• 04 Maart 2006 - 09:05

Freekie:

Lotje, ik heb van mijn moeder meegekregen dat heel hard opgepompte banden het beste is tegen lekke banden. Zij heeft in vier weken fietsen door Vietnam geen lekke band gehad! Moeder's wijsheid komt altijd van pas! Dat uren kletsen komt vast niet alleen door je spraakzame familie ;-) geniet, x freekie

• 04 Maart 2006 - 12:01

Saar:

hi lief zusje,
    Sorry nog niks laten horen..internet deed t ff niet. Maar al prachtige verhalen van mam gehoord. Wat heerlijk dat t goed gaat daar. Helaas even tegenslag van de inenting maar dan maar de buurt verkennen..veel leuker! Ik hoop dat je snel mag beginnen in het ziekenhuis. heel veel succes en plezier. liefs Saar